Костюми16

Вся колекція

Розміри

Колір

Сучасний діловий жіночій костюм за своїм виглядом та фасоном неухильно наближається до костюму чоловічого. Це виражається у деталях:

  • коміри;
  • манжети;
  • кишені;
  • широкі плечі;
  • довжина нижча за стегна;
  • особливості крою.

Мода відбиває потреби суспільства або навпаки?

Цікаво, що в модних колекціях брючні костюми жіночі представлені помітно більше, ніж варіанти із спідницею. Що це – заклик до фемінізації, яка й без того надмірно розвинена, чи навпаки, відповідь на підвищений попит цільової аудиторії саме на брючні комплекти? Проте, хоч піджак жіночий і має дуже чоловічій характер, йому все ж вдається виглядати досить жіночно за рахунок аксесуарів і поєднання одягу. Форма жіночого піджаку, навіть якщо він є фасону оверсайз, все ж зберігає приталений силует.

Залишились у минулому вкрай облягаючі силуети піджаків і костюмних брюк, що нині мають фасони дудочки, кльош, паладіни, або класичний крій.

Жіночі костюми ділові й спортивно-повсякденні

У цій категорії представлено костюми жіночі універсальної сфери застосування. Далеко не вся прекрасна половина людства працює в офісі, тому костюми відповідають повсякденній потребі в одязі незалежно від роду діяльності.

За стильовою належністю та сферою застосування костюми умовно підрозділяються на наступні види:

  • строгі офісні фасони з костюмної тканини;
  • повсякденні;
  • прогулянково-спортивні.

У кожному з цих підвидів, у свою чергу, є моделі з більш-менш яскраво вираженими ознаками певного стилю. Наприклад, є офісні костюми ближче до святкового формату, які можна надівати навіть на урочисті заходи. Є також ділові костюми, але демократичнішого вигляду із елементами спортивного стилю. Вони доречні за умов відсутності жорсткого дрес-коду, а також за межами офісу. А є костюми виключно для прогулянок та спорту.

Лампаси й кімоно в жіночих костюмах

У костюмах органічно вплітається популярний тренд – лампаси. Для тих, кому важко поєднувати цей модний елемент з іншим гардеробом, ідеальне рішення – костюм, де лампаси є й на брюках, і на верхньої частині (піджак, блуза, кофта). Залишається підібрати взуття в тон до основного кольору костюму, і комплект готовий. Прекрасно виглядають туфлі-човники на шпильках, босоніжки на товстому каблуці або масивній платформі тощо.

На кожен день, для прогулянок, занять спортом і активного відпочинку можна купити костюми жіночі з велюру. У них поєднується простота, нарядність і зручність. Одна з популярних тенденцій у сучасних костюмах – фасон на кшталт кімоно. Такий варіант зустрічається у всіляких барвах і типах тканини: бавовна, льон, трикотаж, змішані матеріали. Залежно від тканини, костюм доречний для теплої пори року або міжсезоння. Незважаючи на свій дещо «піжамний» вигляд, цілком вписується до ділового формату, якщо тканина щільна та зберігає форму. Досить довгий піджак із запахом на поясі та брюки-дудочки чимось нагадують костюм для єдиноборств. Це надає легкість, витонченість та граціозність рухам.

У жіночих костюмах широко використовується трикотаж в різних його видах (поєднання натуральних, синтетичних волокон і еластину), що робить цей одяг зручним і практичним, невибагливім у догляді. Костюм для офісу досить попрати, а прасувати необов’язково, і в повсякденності він практично не мнеться.

Product successfully added to the product comparison!