ОфісніУ цій категорії немає товарів.

Офісний дрес-код не є загальним та однаковим для усіх установ, підприємств та компаній. У деяких організаціях (банківська сфера, наприклад) допустимий робочий одяг регламентується статутом. Це корпоративний одяг, як правило, спідниця і блузка, або загальні вимоги до одягу: довжина, колір, фасон і т. д.

У більшості випадків в офісному житті все ж існує деяка свобода вибору, і діловий одяг зовсім не повинен бути сірим і нудним, як іноді це прийнято вважати.

Базовий фасон – сукня-футляр

Офісні сукні: що є їх характерною ознакою? У основі полягає сукня-футляр – фасон, придуманий Коко Шанель. Власне, з нього виникла та сама маленька чорна сукня. Сукня футляр не обов’язково є саме чорного кольору, а будь-якого іншого. Характерні її риси:

  • мінімалістичний крій (тільки необхідні шви, ніяких декоративних);
  • відсутній шов на талії, що з’єднує верх і низ, тобто сукня має суцільний крій;
  • фасон повторює контури фігури, не вузький та не широкий;
  • сукня не затягує фігуру і не є тісною.

Правильно пошита строга офісна сукня-футляр не мішкувата, і, що важливо, не повинна занадто підкреслювати усі контури жіночої фігури. Інакше це буде виглядати, як одяг меншого розміру, або інший різновид сукні явно не офісного формату (сукня-панчоха). Якщо на роботі досить «офіціозна» обстановка, найбільш доречна офісна сукня саме за типом футляр.

Чим відрізняється офісна сукня від не офісної

Якщо внутрішні правила припускають відступи від суварого протоколу, дизайн сукні досить вільний. Але при цьому фасон все ж відповідатиме певним правилам і принципам, що відрізняють офісну сукню від одягу іншого формату. Бо існує одяг, який для роботи категорично не підходить.

На що слід звернути увагу, перш ніж купити офісну сукню:

  • довжина;
  • колір;
  • матеріал (принт, характеристики);
  • фасон;
  • прикраси;
  • поєднання з іншими деталями образу (взуття, аксесуари).

Припустиму довжину офісної сукні визначають конкретні, іноді негласні, корпоративні правила. Переважна середня довжина в межах 5 сантиметрів вище або нижче колінної чашечки. Не бажано сукні як занадто короткі, так і занадто довгі.

Не така вже й нудна гама кольорів

Традиційно «офісними» кольорами чомусь вважаються чорний і сірий. «Верх розмаїття», мабуть, ще темно-синій та коричневий. Проте, саме чорний колір доречніший для вечірніх та коктейльних суконь, ніж для ділового одягу. У офісному форматі прекрасно вписуються інші кольори, які мають різні варіації. Наприклад, бордовий різних відтінків, особливо популярний марсала. Зелений так званого «пляшкового» кольору. Бежевий, від пастельного тону до кольору camel, що скоріше жовто-коричневий. Популярні останнім часом специфічні пастельні відтінки, як то колір пудри, м’ята, блідно-голубий та пісочний.

А ось вибір допустимих принтів для офісного одягу не такий вже великий: переважна клітинка, не дуже контрастний геометричний малюнок. Головне, керуватися здоровим глуздом і відчувати, який принт підходить для роботи, а який – для курорту та розважальних закладів.

Матеріал офісної сукні має бути приємний до тіла і по можливості не зминатися. При виборі слід враховувати індивідуальні особливості фігури, поєднання усіх складових образу і підбирати доречні прикраси та аксесуари.

Product successfully added to the product comparison!