КоктельніУ цій категорії немає товарів.

На відміну від вечірніх суконь, що існують з давніх давен, коктейльні сукні з’явились набагато пізніше – десь на початку 20-го сторіччя. А саме, коли мода та норми етикету дозволили жінці ходити в досить коротких спідницях. Окрім революції в одязі, відбувалася революція в музиці і танцях. З’являється джаз, Чарльстон, який танцювали саме в коктейльних сукнях. Досить динамічна хореографія вимагала зручного одягу, що не заважає рухатись. Найзручнішим для цього була сукня вище за коліна облягаючого крою.

Коктейльна сукня сьогодні

Далі такий формат одягу застосовувався на заходах, що відбуваються в проміжку з 5 до 7 вечора. Нині поняття сукні, в якій колись танцювали Чарльстон, стало дещо ширше: це не завжди прямий облягаючий фасон. Загальною ознакою для суконь цієї категорії є їх довжина – трохи вище коліна. А ось наскільки смілива довжина припустима, диктує:

  • формат заходу;
  • власні естетичні смаки;
  • вік;
  • особливості фігури.

Ті ж причини визначають, наскільки сукня відкрита, обтягує фігуру, характер тканини (прозора, блискуча, матова), яскравих чи стриманих кольорів.

Коктейльна або вечірня сукня?

На відміну від коктейльної, вечірня сукня як мінімум довша: міді або максі. Проблема вибору легко вирішується, якщо протокол конкретного заходу встановлює відповідну форму одягу. Якщо час проведення урочистості виходить за межи непізнього вечора – триває далеко за 7 годину, майже до ночі, бувають цілком допустимі саме коктейльні сукні. Також не буде стилістичною помилкою надівати їх на випускний.

Доречна сукня цього формату і для гостей на весіллі, якщо воно не проводиться з величезним розмахом і королівською розкішшю. Те ж саме відноситься до ювілеїв і корпоративів.

Як часто іменинниці на власний день народження хочеться вдягти красиву сукню, може навіть і вечірню. Але якщо урочистість проходить удома, саме головна героїня події бере на себе господарські функції, тобто: накривати на стіл, пригощати гостей, прибирати посуд. Основний маршрут – від святкового столу до кухні і назад. Якщо постійно сидіти за столом, неперевершена сукня може залишитись неоціненою – гості її просто не побачать. Тому доречною буде зручна сукня, не занадто нарядна, де основний акцент припадатиме на її верхню частину, яку все ж буде видно за святковим столом.

З роботи – на свято

Багато офісних суконь, що представлено в інтернет магазині, зустрічається і в цій категорії в якості коктейльних. Зумовлено це тим, що деякі вимоги до одягу різного формату частенько співпадають (офісні та нарядні сукні, наприклад). До того ж, якщо належить «вийти в люди» після роботи, немає часу на переодягання. Коли офісний одяг – це не джинси, майка та кросівки, в ньому цілком припустимо піти в театр, на концерт, благодійний вечір, на день народження.

Залежно від матеріалу, фасону і кольору сукня може бути більш чи менш святковою або повсякденною, строгою або сміливою, демократичною або розкішною. Яку саме купити коктейльну сукню, визначає характер заходу. 70-річний ювілей родича або похід в нічний клуб вимагає дещо різні вбрання, хоч і однакові за форматом. Концерт у філармонії або вечір пам’яті Боба Марлі також відрізняється за формою одягу. І навіть виставка живопису буває різна: авангард з відповідною публікою, чи класика.

Product successfully added to the product comparison!