Сукні з принтом15

Вся колекція

Розміри

Колір

У модних колекціях сукні з принтами – одна з актуальних тенденцій. Причому ці принти можуть виглядати як вкрай екстравагантно, так і дуже консервативно. Причина не стільки в самих принтах, скільки в їх варіаціях. В принципі, нічого кардинально нового не придумано. Більшість способів прикрасити тканину відома з незапам’ятних часів.

Актуальні принти для суконь

Якщо придивитися до візерунків на тканинах, здається, що їх безліч. Насправді їх існує не так вже й багато, більшість принтів – варіації якоїсь певної теми, і їх нескладно віднести до одного з базових типів. Що зображають на тканинах:

  • квіти;
  • метелики;
  • анімалістка (змії, тварини, птахи);
  • «хустковий» малюнок, пэчворк (ефект клаптиків тканини);
  • абстракція;
  • клітинка (віші, «шотландка» та інші її численні види);
  • смужка (широка, вузька, двох- або багатокольорова);
  • горох (дрібний, крупний. симетричний та змішаний);
  • тай-дай (tie-die) – ефект кислотного фарбування.

Особливість застосування на новий лад вже існуючих ідей в світі моди – це їх парадоксальне поєднання. Те, що раніше вважалось за еталон поганого смаку, зараз позиціонується авторами модних колекцій як норма. У сукнях це виражається в поєднанні різних принтів в одному виробі: квітки, смужка, клітинка, горох та інше. У цьому спостерігаються мотиви великих хусток із східних країн, або техніка печворк – немов матеріал зроблено з клаптиків тканини.

Природа, геометричні форми і «щось незрозуміле»

Серед принтів поширена тема живої природи: квіти, метелики, анималістика, а також рослинні орнаменти походженням з «хусткової» творчості. Як і раніше, використовуються геометричні малюнки. Деякі відомі з традиційної кельтської та англо-саксонської культури, стилю прованс (різні види клітинки). Смужка перекликається з морською тематикою, горох – селянські мотиви. Ці принти існують давно, не одне століття, а деякі мають тисячорічну історію.

Абстракція у принтах – сучасник авангардного живопису, який з’являється на рубежі 20-го століття. У сучасних модних колекціях на одязі можна побачити картини у жанрі кубізму, сюреалізму, вуличного графіті та інших схожих напрямків. Тому ці принти візуально можуть сприйматися, як «щось невизначене», особливо якщо не бути прихильником та знавцем авангарду. Тай-дай – щось середнє між абстрактним живописом та способом обробки тканини. Ця тенденція зустрічалась у «варених» джинсах 80-х років – ефект кислотної обробки тканини. У футболках і сукнях – це стилістика субкультури хіпі родом з 60-х років.

Квіткові принти не втрачають актуальності, але мають свої нюанси. Сукня, в свою чергу, може нагадувати бабусин халат, а може виглядати романтично та вишукано. Сучасна тенденція квіткового принту: квіти невеличкі або середні, симетрично і не густо розташовані, фон чітко виділяється і не змішується з малюнком.

Анімалістична тематика (леопард і його «родичі» - змії, зебри, тигри та інши) свого часу так нещадно експлуатувався у будь-яких виробах текстильної промисловості, що є своєрідним стилістичним штампом. Проте, леопардовий малюнок отримав нове життя у трендових гіпюрових сукнях. Далеко не завжди все, що є на подіумах, зустрічається у реальному житті, бо дуже сміливо та авангардно виглядає . У колекції інтернет магазину можна купити сукні з принтом, які відповідають загальним естетичним вимогам суспільства.

Product successfully added to the product comparison!